مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن
برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن , مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن , پیشینه پژوهش مدیریت بدن , مبانی نظری مدیریت بدن , مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت بدن , ادبیات تحقیق مدیریت بدن

دسته: مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 57 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 48
مبانی نظری و پیشینه تحقیق متغیر مدیریت بدن در 48 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
=======================================================
تمامی فایل های سیستم، توسط کاربران آن آپلود می شود. اگر در فایلی تخلفی مشاهده کردید و یا مالک پزوژه ای
بودید که از وجود آن در سایت رضایت نداشتید با ما تماس بگیرید، در اسرع وقت به گزارش شما رسیدگی می شود.
=======================================================
info@cero.ir || cero.ir@yahoo.com || cero.poshtibani@gmail.com || فرم تماس با ما
=======================================================
مبانی نظری و پیشینه تحقیق متغیر مدیریت بدن
دارای 48 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc
دارای منبع نویسی درون متنی
منابع پایانی داخلی و خارجی
آخرین سال منابع موجود 1391
بخشی از متن:
مدیریت بدن
پیشینه تحقیق
پژوهش درباره مدیریت بدن و ارتباط آن با دیگر متغیرهای اجتماعی، از جمله سبک زندگی، به دو سه دهۀ اخیر مطالعات جامعهشناختی مربوط میشود. سوای تحقیقات بسیاری که جامعهشناسان دیگر جوامع به مقتضای روابط و مناسبات حاکم بر جامعۀ خود در این باره انجام دادهاند، در ایران تحقیقات چندی در این حوزه انجام گرفته که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
آزاد ارمکی و چاوشیان(1381) در مقالهای با عنوان «بدن به مثابه رسانهی هویت» به بررسی تجربی فرضیهی گسستهشدن شکلهای هویت از موقعیتهای ساختاری و پیوند آن با خصوصیات فرهنگی پرداختهاند. جامعهی آماری این تحقیق کلیه افراد 18 ساله و بالاتر ساکن تهران بوده است که 825 نفر به عنوان حجم نمونهی تحقیق با روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدهاند. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که سطوح گوناگون مدیریت بدن رابطهی معناداری با متغیرهایی دارد که آشکارا دلالت فرهنگی دارند، متغیرهایی نظیر جنس، سن، تحصیلات، سرمایهی فرهنگی، دیانت، و نگرش سنتی به خانواده.
...
2-2 مدیریت بدن در نظریه پردازیهای جامعه شناختی
رویکردهای نظری گوناگونی در جامعهشناسی مسئلهی چگونگی شکلگیری بدن در متن وضعیتهای عینی اجتماعی را مطمح نظر قرار دادهاند. هر یک از این رویکردها این پدیده را در ابعاد، سطوح، شاخصها و دلالتهای متفاوت مطالعه کرده است. با این وصف، وجه مشترک آنها نفی «هستی صرفاً زیستشناختیِ بدن» و تأکید بر سویههای اجتماعی و برساختی آن است. فیالمثل، در رویکرد پدیدارشناختی به بدن، آنچه محوریت مییابد تجربههای زیستمند افراد است و اینکه افراد چگونه جهانشان را به شیوههایی معنادار تفسیر و خلق میکنند (ترنر،1995: 247). برای تشریح اصلیترین ایدههای این رویکرد میتوان به آرای اروینگ گافمن[1] اشاره کرد. او بر این نکته تأکید میکند که بین «خود اجتماعی» یا هویت اجتماعی با «خودِ واقعی» فاصله وجود دارد. وی برداشت از «خود» را با رهیافتی نمایشی تشریح میکند. گافمن با رویکرد نمایشی خود، نقشهای اجتماعی و موقعیتهای اجتماعی را تنها نمایشهایی میبیند که در زندگی روزمره اجرا میشوند. به عقیده او، «خودِ» افراد به وسیله نقشهایی که در این موقعیتها اجرا میکنند، شکل میگیرد و معنا مییابد. گافمن ضمن استفاده از مفهوم «خود» تا اندازه زیادی به بدن فرد اشاره دارد. از دید او، عاملان بدنی یا جسمی نیز رأی جمعکنهایی هستند که با توسل به همهی روشهای علامتدهی اجتماعی سعی دارند نظر دیگران را به خود جلب کنند.
[1] -E.goffman
....
2-3 سبک زندگی در نظریه پردازیهای جامعه شناختی
سبک زندگی در زمرۀ مفاهیم جدیدی است که تغییر و تحولات پدید آمده ضرورت بکارگیری آن را ایجاد کرده است. در واقع، به سبب این تحولات، جهتگیری نظریههای اجتماعی در دهۀ اخیر به سمت پذیرش اهمیت فزایندۀ سبک زندگی در شکلدهی به هویت شخصی و اجتماعی است و مقولاتی همچون تحول منظومههای ارزشی، ترکیببندهای هویتی، الگوهای رفتاری، مدیریت بدن، الگوهای مصرف و جز آن به موضوعات محوری نظریه و پژوهش اجتماعی بدل شدهاند. از دید محققی همچون رابرت باکاک، « مهمترین تحول پدید آمده در قرن اخیر گسترش تاریخی مصرف بوده است» (باکاک، 120:1992). این تحول بهویژه در سالهای پس از جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد. در این دوره پیدایش جامعهی مصرفی، بازاریابی محصولات تولید انبوه، شناخت بازار و رفتار مصرفکننده را الزامی ساخت. در نتیجهی رشد اقتصادی، ماشینیشدن کار، افزایش دستمزدها و گسترش وسایل تفریح و فراغت، جامعهای در غرب صنعتی پدید آمد که به مقوله تفریح و فراغت اهمیت بسیار میداد. به تدریج، خوردن غذاها و نوشیدنیهای گرانقیمت، پوشیدن لباسها و زیورآلات تجملی و خریدن وسایل لوکس برای خانههای مجلل به مسئله اساسی اقشار متوسط مرفه تبدیل شد و باعث به وجود آمدن دوران مصرف تودهای شد ( تیموتی،1388: 18).
....
2-5 چارچوب نظری
محوریت یافتن پدیدهی مدیریت بدن در جوامع کنونی، که خطوط تمایز و مرزبندیهای موجود در آنها به سبب سیطرهی فرهنگ مصرفی بسیار پیچیده و تو در تو شده و اغلب به تناسب اَشکال گوناگون سبکهای زندگی شکل گرفتهاند، رویکردهای نظری در جامعهشناسی را وا داشته است تا این مسئله را در کانون تحلیلها و مفهومپردازیهای خود قرار دهند. بر این اساس، در این پژوهش تلاش میشود تا چارچوب نظری منسجمی که بتواند رابطهی مدیریت بدن و سبک زندگی را در متن جامعه و فرهنگ مصرفیِ کنونی تحلیل کند، ارایه گردد. لذا طبیعی است که مقولهی جامعه و فرهنگ مصرفی، که در واقع همان زمینه یا بافت عینیِ تعامل دو پدیدهی سبک زندگی و مدیریت بدن است، در این چارچوب نظری برجسته باشد و معنا و دلالت آن روشن گردد. امروزه مفهوم فرهنگ مصرفی در ادبیات علوم اجتماعی به چند دلیل واجد اهمیت است. نخست اینکه در جوامع کنونی، مصرف به محور تعیینکنندهی همه کردارها، ارزشها، ایدهها و هویتها تبدیل شده است. دیگر آنکه فرهنگ مصرفی، غیرشخصی و عام است. در این فرهنگ افراد از محیطهای شخصی خرید سنتی بیرون میآیند و خود را در فضاهای غیرشخصیِ بزرگِ خرید و در میان عرضهی کالاهای فرهنگی و غیرفرهنگی گم میکنند و هر چه بیشتر گم میشوند، بیشتر لذت میبرند. آنقدر پرسه میزنند تا کالای دلخواه خود را بیابند (سعیدی، در کاظمی، 1387 : 164 ). به تعبیر زیمل، این پرسهزنها، پاساژگردها و فضاگردها زنانیاند که از این نوع خرید لذت میبرند (فدرستون، 1380 : 198 ). و دست آخر آنکه فرهنگ مصرفی، به سبب تنوع و تکثر نهفته در آن، آزادی را با انتخاب و زندگی خصوی شناسایی میکند. مصرفکنندهی جدید خود انتخاب میکند. از اینرو، اگر زنان و جوانان محور این فرهنگ مصرفی باشند، میتوان گفت مصرف تودهای و عام حق انتخاب افراد را افزایش میدهد و به دموکراتیزهشدن فضاهای زندگی میانجامد (سعیدی، در کاظمی، 1387 : 165 ).
....
شماره تماس پیامکی برای مواقع ضروری : 09010318948
برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن , مبانی نظری و پیشینه پژوهش مدیریت بدن , پیشینه پژوهش مدیریت بدن , مبانی نظری مدیریت بدن , مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت بدن , ادبیات تحقیق مدیریت بدن
- ۹۵/۱۲/۲۸